Informació del districte – Desembre 2019

Novetats al districte

En les últimes setmanes han finalitzat les obres del tram superior del carrer Major de Sarrià, que han servit per transformar-lo en una via amb prioritat absoluta per als vianants (més info).

El govern del Districte ha donat continuïtat a una mesura impulsada a finals del mandat anterior, referent a la millora del descans nocturn del veïnat i al bon ús de l’espai públic en els entorns de la zona d’oci nocturn del barri de Galvany: concretament s’ha restringit pel termini mínim d’un any l’horari d’obertura durant la nit dels comerços de menys de 300 metres quadrats, que fins ara podien obrir les 24 hores. D’aquesta manera s’incideix directament en el control de la venda nocturna d’alcohol i es limiten els al·licients per continuar l’activitat d’oci nocturn fora dels locals que s’hi dediquen. Complementàriament, el govern del Districte ha començat a desplegar una Pla de Mesures preventives a les addiccions entre joves i adolescents, que té els objectius, entre d’altres, de: corresponsabilitzar tots els agents del districte en el control de l’oferta d’alcohol; millorar el compliment de les normatives de consum d’alcohol, i promoure un model d’oci deslligat al consum d’alcohol i drogues.

Pel que fa al servei de teleassistència de l’Ajuntament, destaquem que recentment s’ha incorporat un nou programa de suport a les persones cuidadores, que oferirà trucades de seguiment i escolta activa, visites anuals, informació sobre els recursos disponibles i altres campanyes informatives específiques, i fins i tot també suport tecnològic (més info).

Així mateix, i com a continuació de la retirada de contenidors de trastos i restes vegetals realitzada a principis del 2019 en el nucli del Rectoret, s’ha procedit igualment amb els que hi havia als nuclis de Mas Guimbau i Mas Sauró (a Collserola). Així s’evita que hi hagi abocadors incontrolats de residus de tota mena en un entorn de caràcter forestal. I per compensar el servei que oferien aquests contenidors, s’ha estès el servei alternatiu de recollida de trastos amb trucada prèvia i s’ha augmentat la disponibilitat de contenidors de brossa orgànica per poder-hi deixar les restes vegetals (mes info).

Finalment, informem que fins al 21 de desembre podeu donar una segona vida a les vostres joguines, portant-les als disset punts d’intercanvi de joguines repartits per tota la ciutat. El del districte es troba al Centre Cívic Casa Orlandai, i l’objectiu primordial és el de fomentar un consum responsable i amb menys impacte ambiental (més info).

Activitat dels consellers de BComú al districte

El conseller Llorenç Sena ha presidit les comissions de seguiment dels barris de Sarrià i la Bonanova, on s’estableix l’ordre del dia del respectius consells de barri, que també ha presidit juntament amb el regidor Batlle. I ha acompanyat igualment el regidor Batlle i el conseller del PSC César Millán en el Consell de Barri del Putxet-Farró.

Aquest mes s’ha caracteritzat per les nombroses trobades amb el veïnat i entitats que es volien donar a conèixer i presentar les seves reivindicacions tant al regidor Batlle com als consellers responsables de cada barri i/o àrea. El conseller Sena s’ha entrevistat amb l’Associació de Veïns de Sarrià i amb la del nucli del Peu del Funicular, i, de nou, amb el president de plataforma de veïns de Vives i Tutó, que demanen una pacificació del carrer per disminuir el trànsit de vehicles privats.

Els consellers Sena i del Llano s’han reunit amb la directora dels Serveis Socials del Districte per tractar la possibilitat de realitzar nous projectes al districte i accions per difondre els nombrosos serveis públics d’atenció i ajuda a la ciutadania. El conseller del Llano, així mateix, s’ha reunit amb els referents tècnics i polítics de les àrees de Salut, Mobilitat i Habitatge per compartir la situació actual del districte i els projectes més necessaris per al present mandat.

El conseller Sena també ha mantingut diverses reunions amb entitats com La Sarrianenca (que reclama un espai més gran i més subvenció), amb la directora de l’Escola de Música de Can Ponsich i amb membres del seu equip, i amb el director de l’editorial Efadós, dedicada a la publicació de llibres d’història gràfica.

Seguint amb les seves responsabilitats a l’àrea cultural, el conseller Sena ha participat en l’acte de tancament de la VI Mostra de Teatre Amateur, on va fer un breu parlament, i va assistir a la representació de la darrera representació “La senyora Florentina i el seu amor Homer” de Mercè Rodoreda. Així mateix, juntament amb el conseller del Llano, va tenir diverses reunions amb el cap de gabinet del Tinent d’Alcadia de Cultura Joan Subirats, per explorar les possibilitats d’utilització del Dipòsit del Rei Martí. I per tancar l’àmbit cultural, el conseller del Llano va assistir junt amb el regidor Batlle a la inauguració del nou orgue de la parroquia de Sant Vicenç de Sarrià.

Finalment, el conseller del Llano, com a responsable de l’àrea de drets social, va fer el tancament del VI Seminari d’Educació Inclusiva, va participar en l’entrega de premis de la Milla de Sarria Correm Junts i va acompanyar el regidor Batlle en l’acte central de la celebració al districte del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Properes convocatòries

Comissió Consultiva drets socials, cultura, ecologia, urbanisme i mobilitat – 9 de desembre, 18.30 h, pl. Consell de la Vila de Sarrià

Comissió Consultiva d’esports, educació, innovació, promoció econòmica, seguretat i relacions institucionals – 10 de desembre, 18.30 h, pl. Consell de la Vila de Sarrià

Consell plenari del Districte – 17 de desembre, 18.30 h, pl. Consell de la Vila de Sarrià.

Sabies què?

En aquest enllaç trobareu la guia de tots els serveis i ajuts que ofereix l’Ajuntament, classificats per temes: https://ajuntament.barcelona.cat/guiadeserveis/ca