Novetats del districte – gener 2020

El passat dia 7 de gener van començar les obres de rehabilitació de l’antic Mercat de Vallvidrera per convertir-lo en un nou espai sociocultural per al veïnat, que n’ha reivindicat molt la posada en marxa. Donem resposta així al compromís de programa que vam adquirir al mandat anterior i que ara comença a veure la llum. La finalització de l’obra està prevista per a mitjan 2021.(més info).

El Govern del Districte ha continuat treballant en la millora de la gestió i la prevenció de residus, i al Jardí de les Tres Torres està a punt de finalitzar la construcció d’un nou punt verd, l’obertura del qual està prevista durant el mes de febrer.

En l’àmbit educatiu i juntament amb el Consorci d’Educació, el Districte està treballant perquè l’Escola Poeta Foix esdevingui un dels refugis climàtics de la xarxa que s’està creant a la ciutat per front als reptes del canvi climàtic, els quals ja tenen especial incidència en els col·lectius més vulnerables com els infants i la gent gran.

I a escala de ciutat, aquest 2020 s’han posat en marxa la Zona de Baixes Emissions i unes noves tarifes del transport públic, dues mesures que, juntament amb d’altres de complementàries, tenen l’objectiu bàsic de reduir les emissions de gasos contaminants i amb efecte d’hivernacle a l’interior de la ciutat i de facilitar el canvi de la ciutadania cap a modes de mobilitat més sostenibles i saludables. Per finalitzar, cal assenyalar, a més, que actualment s’està enllestint la mesura relativa a les noves llicències per a motos i bicis d’ús compartit, a fi preservar i protegir l’espai públic de la ciutat, promoure una mobilitat més sostenible i combatre l’excés de contaminació.

Iniciativa Ciutadana Europea per un habitatge assequible

Amb la signatura d’aquesta iniciativa es demana a la Comissió de la Unió Europea millorar les condicions marc legals i financeres per aconseguir que totes les persones d’Europa tinguin accés a un habitatge.

Això inclou:

  • un accés més fàcil per a tots a habitatges públics, socials i assequibles,
  • la no aplicació dels criteris de Maastricht a la inversió pública en habitatges públics, socials i assequibles,
  • un millor accés a finançament de la UE per als promotors d’habitatge públic, sostenible i sense ànim de lucre,
  • normes socials per als lloguers de curta durada basades en la competència i
  • la compilació d’estadístiques sobre les necessitats d’habitatge a Europa.

Podeu signar aquí.

Activitat dels consellers de BComú al districte

Els consellers Llorenç Sena i del Llano han començat a treballar amb els serveis tècnics del districte una estratègia de prevenció i contenció sobre les activitats dels grups amb discursos violents i d’intolerància que s’ha d’anar desenvolupant en els propers mesos. També han promogut diverses reunions amb diferents actors municipals i de l’àmbit social per començar a determinar el futur ús del Dipòsit del Rei Martí, al barri de la Bonanova. Pel que fa al Pla d’Actuació del Districte, han assistit a diverses reunions amb els serveis tècnics del Districte i de participació per preparar-ne el procés de debat i participació ciutadana. En l’àmbit social i veïnal, han assistit a diversos actes de la Festa de Sant Vicenç de Sarrià. Així mateix, s’han ocupat de preparar i coordinar el trasllat durant dos dies a la seu del Districte de l’alcaldia i el seu equip de govern, amb la finalitat, entre d’altres, que l’alcaldessa i la resta de regidors/ores del govern coneguin de més a prop la realitat del districte.

El conseller del Llano, a més, ha treballat per reprendre les actuacions del Districte a l’hora de promoure la importància i necessitat del sistema de recollida selectiva porta a porta de Sarrià. Com a responsable de mobilitat, ha participat en diverses reunions amb l’objectiu de tractar la pacificació d’entorns escolars i l’obertura de determinats carrers en dies assenyalats per a ús i gaudi ciutadà.

El conseller Sena, per la seva banda, ha participat en la presentació de l’estat del projecte d’execució de la Biblioteca de Sarrià, als portaveus polítics de l’oposició, les entitats i l’Ass. de Veïns de Sarrià, que han pogut conèixer directament de l’equip redactor l’equipament i els seus usos, els accessos directes i el cronograma d’execució de l’obra. El conseller Sena també ha presidit la sessió de trobada amb la Plataforma Construïm La Sarrianenca per conèixer les necessitats d’un nou espai per a les entitats de cultura popular del Districte.

Finalment, el conseller Sena també ha participat en la primera trobada de consellers d’Urbanisme per perfilar les línies mestres del mandat: ciutat més humana, equilibri territorial, enfrontar l’emergència climàtica i la coproducció de polítiques urbanístiques entre d’altres.

Properes convocatòries

Durant el mes de febrer i març tindran lloc els diferents debats referents al programa d’actuació del districte, les convocatòries dels quals podreu trobar al web del districte i al decicim.barcelona.

Audiència Pública – 11 de febrer, 18.30 h, lloc a determinar

Comissió Consultiva d’esports, educació, innovació, promoció econòmica, seguretat i relacions institucionals – 17 de febrer, 18.30 h, pl. Consell de la Vila de Sarrià

Comissió Consultiva drets socials, cultura, ecologia, urbanisme i mobilitat – 18 de febrer, 18.30 h, pl. Consell de la Vila de Sarrià

Xerrada «Mesures urgents per un futur sostenible» – 27 de febrer, Casa Orlandai, carrer Jaume Piquet, 23

Consell plenari del Districte – 3 de març, 18.30 h, pl. Consell de la Vila de Sarrià.

Sabies què?

Aquí trobareu tots els llibres relacionats amb el districte que ha publicat l’Ajuntament de Barcelona fins a l’actualitat. Els trobareu classificats per diferents temàtiques i també hi podeu fer una cerca per paraules claus.