Govern de Sarrià – Sant Gervasi al mes de maig

Actes Institucionals

Consell Plenari

Al Plenari que vam celebrar el dia 19, es van recollir demandes de l’Associació de veïns dels barris de Muntanya, de diverses plataformes en defensa de Can Raventós així com propostes dels representants de cinc grups de l’Institut Menéndez Pelayo  dins del procés participatiu de la Ciutadania Adolescent.

Aquí la sessió del Consell Plenari

Comissió consultiva de drets socials, cultura, ecologia, urbanisme i mobilitat

Com es habitual els mesos parell, es celebren les comissions consultives. En aquesta ocasió es van presentar, entre d’altres, l’ampliació de les zones d’aparcament regulat  a la part del districte per damunt de la Ronda de Dalt per tal de donar prioritat als veïns, l’Acord de Barcelona per cuidar de la salut mental a la feina i d’altres temes dels quals us presentem els mes importants mes avall.

Trobades amb entitats i activitats diverses

Taula d’entitats de suport a persones amb discapacitat

En aquesta ocasió es va presentar el projecte Bosses amb sentit de la Fundació Aspasim per donar una segona vida a les bosses de paper, i la Casa d’Oficis de l’Espectacle i Industries Creatives de Barcelona Activa ens va presentar les seves línies de treball amb les quals poden prestar serveis molt útils a les entitats de persones amb discapacitat del districte, a l’hora que donen la possibilitat de practicar als joves que s’estan formant amb ells.

Exposició fotogràfica sobre la memòria de l’habitatge

Des de la Taula de Memòria del districte, impulsora de la iniciativa, es vol fer visible la diversitat d’habitatges que han existit i com es vinculen al present.

En Jesús Mestre del Taller d’història de Sarrià i l’arquitecte Joaquim Soler, activista de Barcelona en Comú fan una presentació prèvia de les temàtiques més destacades.

L’exposició fotogràfica de Memòria dels habitatges de Sarrià-Sant Gervasi es va poder visitar al CC Casa Orlandai fins al 27 de juny.

Millores del Porta a Porta al barri de Sarrià

Fins el 30 de juny a la Pl del Consell de la Vila de Sarrià hi haurà el punt informatiu de les millores del sistema de recollida de residus porta a porta. Animem a tots els veïns del barri a recollir el seu cubell i beneficiar-se d’una reducció del 30% de la taxa de residus.

Visita d’obres a la biblioteca de Sarrià

Les conselleres hem visitat les obres del que serà la futura Biblioteca de Sarrià. Ben aviat els veïns i veïnes podran gaudir d’un nou equipament que de quatre plantes i un terrat amb jardí que esdevindrà un espai sociocultural de referència per als ciutadans i les entitats del barri.

Homenatge al Dr. Moisès Broggi al barri del Putxet-Farró

Els Consellers de Barcelona En Comú hem assistit a l’acte d’homenatge a la figura del Dr. Moisès Broggi, cirurgià humanista i president de la reial acadèmia de Barcelona, al Jardí de Sempronio, amb la presència del Dr. Jaume Padròs, President del Col·legi de metges, veïns, amics i familiars.

Visita del Regidor Marc Serra, a un projecte amb joves ex-tutelats al Putxet

Juntament amb el Regidor de Drets de Ciutadania Marc Serra, la darrera setmana de maig vam visitar l’Alcantara Home al carrer roca i Batlle del barri del Putxet. Es tracta d’una llar del projecte BACstation d’acolliment i integració finançat per la Alcantara Family Foundation i la Nommontu Foundation i gestionat per la Fundació BarcelonActua. L’objectiu és assegurar el seu benestar per a impulsar el seu desenvolupament personal i social i contribuir al fet que tinguin l’oportunitat de viure de manera digna i independent.

El projecte acull a 35 sol·licitants d’asil, immigrants humanitaris i joves extutelats en situació de carrer i els acompanya en un procés de creixement personal i acompanyament emocional per a potenciar la seva integració en la societat.

Totes els participants tenen accés a formació lingüística i a programes de formatius d’inserció laboral, teràpia psicològica i emocional, seguiment per a la regularització de la seva estada i activitats d’oci i esport, entre altres.

Vil·la Joana, l’última casa de Mossèn Cinto Verdaguer, serà una residència d’escriptors

L’institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona crea una residència literària per a escriptors, a la darrera casa de Verdaguer Vil·la Joana, a Collserola, allotjarà autors internacionals per tal que puguin treballar i crear amb tranquil·litat.

Les funcionals habitacions de la residència, situades en la segona planta de l’edifici i acabades de reformar per a l’ocasió, acolliran durant un mes a tres escriptors internacionals, en el marc de les beques Montserrat Roig.

 

Ampliació àrea verda d’estacionament de vehicles

L’àrea verda s’amplia a Sarrià – Sant Gervasi i ja només els barris de Collserola no en tenen al districte. Amb aquesta ampliació de l’àrea verda d’aparcament es creen 864 places verdes de cotxe i 350 de moto i ja només queda Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes per regular. L’objectiu és regular i prioritzar l’estacionament dels residents en zones com el nord de Sarrià, el Peu del Funicular, Can Caralleu i Sant Gervasi – la Bonanova.

L’àrea verda ha estat rebuda amb els braços oberts en carrers com el de Granados, per sobre de la ronda de Dalt, al barri de Sarrià. Els veïns fa 11 anys que la demanaven a l’Ajuntament perquè la via s’havia convertit en l‘aparcament gratuït dels centres escolars i universitats de la zona.

L’institut Menéndez Pelayo participarà al projecte Stolpersteine de la Regidoria de Memòria Demoràtica el curs vinent

Les Stolpersteine és un projecte educatiu per retre homenatge a les víctimes de l’Holocaust. Amb la prova pilot impulsada durant aquest curs 2021-2022 per la Regidoria de Memòria Democràtica i les amicals de Mauthausen i Ravensbrück.

Els alumnes de quart d’ESO i primer de batxillerat de tres centres treballaran les històries de vida de víctimes del nazisme i el feixisme.

Cursa d’orientació inclusiva de Collserola

El dia 12 de maig es va celebrar aquesta cursa es en un ambient festiu. L’objectiu, com cada any, és que estudiants d’activitats de lleure i usuàries de centres ocupacionals es coneguin i col.laborin per superar les fites que els marca la cursa.

Amb 200 persones i bon temps la cursa va ser tot un èxit de participació i de integració.

Celebracions del 125 anys d’agregació de Sant Gervasi a Barcelona:

El passat 12 de maig va tenir lloc l’acte inaugural del programa de celebracions amb motiu del 125é aniversari de l’agregació de Sant Gervasi a Barcelona organitzada per les associacions de veïns Sant Gervasi, del Putxet i del Farrò, així com l’associació de comerciants Barnavasi.

Entre moltes jornades lúdiques i culturals vam aprofitar per celebrar el 5é aniversari del Timbalys, els timbalers de l’Escola Lys.

Carril Bici Via Augusta

El projecte d’execució del tram del carril bici que va des de Laforja a Ganduxer ja està en fase de licitació i, si no es presenten imprevistos que endarrereixin l’inici de les obres, aquestes començaran al setembre.

Passejades Pla Cuidem Barcelona

Com us vam avançar a l’anterior butlletí, a cada barri s’ha previst fer una passejada conjunta amb veïns, responsables de neteja de la ciutat i del districte per tal de comprovar sobre el terreny la situació dels espais quan a la neteja.

Queden pel juny les de Sant Gervasi Galvany i de Les Tres Torres que es faran el 13 i el 20 de juny respectivament. D’aquesta manera ens volem assegurar de que es garanteixen uns alts estàndards de qualitat en la neteja dels carrers.

Agenda

L’agenda del juny es presenta farcida d’actes i esdeveniments, en destaquem aquests:

  • Sessió informativa El cohabitatge a Sarrià – Sant Gervasi amb presencia de la Regidora d’habitatge Lucia Martín
  • Festes del Putxet del 10 al 12 de juny i de Sant Gervasi – La Bonanova del 17 al 19
  • Audiència pública 16 de juny
  • Comissions consultives 28 de juny