Novetats de Govern a Sarrià-Sant Gervasi a l’abril

Com és costum, us enviem el butlletí de noticies del Govern de Sarrià – Sant Gervasi del darrer mes.

Consells de barri

Durant el mes d’abril i fins la primera setmana de maig s’han dut a terme els sis Consells de Barri del primer semestre de l’any. Com ja sabeu, els Consell de Barri son espais de rendició de comptes i de participació de la ciutadania a la vida política del barri.

Als Consells de Barri, l’Ajuntament de Districte, mitjançant el Regidor, el Conseller o Consellera del barri o l’equip tècnic adient, presenten en detall les novetats del Govern que afecten al barri i el veïnat té l’oportunitat d’expressar directament les seves preocupacions, peticions o preguntes. Pensem que és una eina molt útil i potent de participació ciutadana i us animem a aprofitar-la.

En aquesta ocasió s’han presentat les següents mesures de ciutat. Us fem cinc cèntims del Consells dels Barris liderats per Barcelona en Comú que són Sant Gervasi – La Bonanova i Sarrià.

Consell de barri de Sant Gervasi – La Bonanova

A més dels temes que hem explicat a dalt, vam actualitzar la informació sobre la Superilla Bonanova, que entra en la fase de reunions amb les entitats presents a la zona per consensuar els detalls de l’execució, i el projecte participatiu “Guanyem espai pels vianants del carrer Balmes” i vam parlar  del nou Centre de Recerca Biomèdica de la Fundació La Caixa que gràcies a un acord amb l’Ajuntament de Barcelona per adaptar la planificació Video al consell de barri. Explicació centre de recerca biomedicaurbana, està previst que s’instal·li als terrenys propietat de la fundació adjacents a CosmoCaixa.

Aquí podeu accedir a la gravació de la sessió

Consell de barri de Sarrià

El passat 19 d’abril al Centre Cívic Casa Orlandai (carrer de Jaume Piquet, 23) es va portar a terme el Consell del Barri de Sarrià. Va comptar amb la presència de nombrosos veïns i persones de l’Assemblea de Barcelona en Comú el Districte de Sarrià-Sant Gervasi. Es van tractar les millores del Porta a Porta, es va presentar el Pla Cuidem Barcelona, també l’actualització de l’Agenda 2030 a Sarrià i finalment va haver-hi un torn obert de paraules on els veïns van preguntar per temes com Can Raventós i el Carril Bici de la Via Augusta.

A l’enllaç es pot trobar la sessió complerta.

 

Programa d’activitats del 125é aniversari de l’agregació de Sant Gervasi a Barcelona

Preparat per la Comissió del 125é aniversari que aglutina els centres cívics dels barris de Sant Gervasi i Putxet Farró i les seves respectives associacions de Veïns, proposa tot un seguit d’activitats lúdiques i culturals per grans i petits que us animem a gaudir. L’eix comercial de Sant Gervasi, Barnavasi, ha treballat amb el Districte un programa d’una trentena actes dissenyat per commemorar els 125 anys de l’annexió de Sant Gervasi a Barcelona.

 

Programa “Cuida l’Escocell”

Amb aquest programa, dins del Pla Natura 2021-2030, l’Ajuntament vol animar a la ciutadania a col·laborar en la cura dels espais verds més propers. En aquest cas “adoptant” un escocell per enjardinar-lo d’acord amb les indicacions de Parcs i Jardins. Mes informació Aquí.

Pla Cuidem Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, per afrontar el final de la pandèmia i els nous usos de l’espai públic per part de la ciutadania, ha posat en marxa el pla Cuidem Barcelona, un pla de reforç de manteniment integral de l’espai públic que des d’ara i fins al 2023 permetrà intensificar la neteja i el manteniment de carrers, places, parcs i elements urbans per resoldre les incidències detectades i millorar l’estat i la percepció de l’espai públic.

El pla de manteniment integral comporta una inversió de 70 milions d’euros que es destinaran a actuacions de reforç en neteja i manteniment en determinats punts als 10 districtes de Barcelona, triats de forma coordinada amb cada territori. El pla, que es desenvoluparà des d’octubre de 2021 i s’allargarà fins al 2023. Actualment s’està explicant a tots els Consells de Barri.

En aquest video de la sessió de Consell de Barri de St. Gervasi Bonanova trobareu l’explicació detallada del Pla.

 

Passejades Ciutadanes

Dins del pla ‘Cuidem Barcelona’, el Districte de Sarrià Sant Gervasi posa en marxa diverses passejades per cada barri per obrir la participació al veïnat en la millora de l’espai públic. En una nova trobada per detectar els punts que poden ser millorats, tot pensat perquè hi pugui assistir tothom qui vulgui, cada barri comptarà amb una sortida, onualsevol persona del barri pot acudir i acompanyar els serveis tècnics municipals en la revisió de tot l’espai públic per tal d’introduir millores en l’actual sistema de neteja i manteniment.

75è aniversari del Parc de Monterols

Des del districte s’està treballant amb els veïns per a commemorar els 75 anys de vida del Parc de Monterols, propietat de l’Ajuntament des de la dècada dels 40. El parc es va inaugurar el 8 de juliol del 1947, i ara Districte espera poder començar en aquesta data una sèrie d’activitats que s’allarguin fins al setembre. Més enllà de les activitats de record, aviat es crearà una comissió de treball per abordar el futur Pla Director d’aquest parc.