Vídeo de la xerrada sobre gestió de residus i votació als pressupostos participatius

Hola,

En aquest enviament us compartim el vídeo i les presentacions de la xerrada sobre gestió de residus que vam fer el passat 27 de maig, en la qual ens van acompanyar la Mercè Girona (fundadora del Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius, i assessora en projectes de gestió de residus com el Porta a Porta de Sarrià) i el Toni Ribas (referent d’Equo Catalunya en energia, canvi climàtic i contaminació atmosfèrica, i excoordinador de l’eix d’Ecologia de Barcelona en Comú).

També us informem de l’inici del procés de votació dels projectes que han passat a la fase final dels pressupostos participatius.

Vídeo de la xerrada

En la xerrada es va abordar la qüestió dels residus des d’una perspectiva àmplia, exposant el marc general de gestió dels residus a Catalunya i debatent sobre propostes de millora en l’àmbit català i local de Barcelona. Es va tractar també sobre la nova contracta de neteja de Barcelona, que ha de ser plenament vigent el 2022, i sobre els objectius que vol assolir. I un tercer element de debat van ser les implicacions energètiques i econòmiques del reciclatge, per posar de manifest que el millor residu és aquell que no es genera.

Presentació sobre el reciclatge

Presentació sobre sobre la gestió de residus a Catalunya i Barcelona

Inici de la votació als primers pressupostos participatius de la ciutat!

La fase final dels pressupostos participatius ja és aquí, i des del dia 10 fins al 20 de juny podreu votar els projectes de dos districtes diferents, l’un corresponent al del vostre empadronament i l’altre d’elecció lliure (no cal emetre els vots necessàriament als dos districtes, i si només voleu votar a un districte, podeu escollir el que més us agradi). Els projectes finalistes del districte de Sarrià – Sant Gervasi els podeu trobar i consultar aquí.

Per poder participar en aquesta fase de votació, cal:

  • Estar empadronat/ada a la ciutat de Barcelona.
  • Tenir 14 anys o més.
  • Votar a través de la plataforma Decidim.barcelona.
  • Escollir un mínim de dos projectes a cada districte (no és necessari esgotar tot el pressupost disponible per al districte)
  • La votació requereix que es comprovi la identitat a través d’un sistema de doble verificació mitjançant comprovació al Padró municipal i amb un codi SMS que s’envia al telèfon mòbil.

Alternativament, també es podrà votar en un dels punts presencials de suport a la votació habilitats en tots els districtes de la ciutat. (a Sarria Sant Gervasi es troben al casal de gent gran de Can Fàbregas i al Centre Cívic Vil·la Urània)

Us animem a votar i a escollir els millors projectes!