Eleccions Generals i Notícies

Resultats de les eleccions generals al districte

Us presentem uns quadres resum que hem elaborat amb els resultats que ha obtingut En Comú Podem en aquestes darreres eleccions generals.

Volem destacar que, comparant el resultats d’aquestes eleccions amb les celebrades el passat mes d’abril, hem augmentat en percentatge de vots en tots els barris, excepte al Putxet i Farró.

A causa de la davallada de participació global, hem tingut menys vots, però la baixada ha estat de 219 vots, només un 3,3 %, quan la participació al districte ha caigut gairebé un 4,5 %.

Així mateix, hem augmentat en nombre de vots a Les Tres Torres i de forma destacada, a Vallvidrera, Tibidabo i Les Planes, on hem augmentat un 8,6 %, que representa un augment de més de dos punts.

Pel que fa a la comparativa amb les altres formacions polítiques, hem estat la cinquena força més votada al districte, quan a les eleccions anteriors vàrem ser la sisena.

Per tot això, tenint en compte el moment polític delicat que vivim i que es tractava d’unes eleccions força complicades, considerem positius els resultats d’En Comú Podem al districte, on la nostra formació s’ha vist reforçada. Així doncs, des d’aquí agraïm a les persones que ens heu votat la confiança que heu depositat en nosaltres.

Dues bones notícies després de les eleccions:

Preacord de govern

A l’Estat, per primer cop des de la República, s’ha signat un pacte per un govern de coalició progressista. Aquest acord ha de ser capaç de blindar els drets socials i obrir una nova etapa de diàleg per a Catalunya.
Trobareu el text complet del preacord de govern signat a:

https://podemos.info/preacuerdo-de-gobierno-entre-el-psoe-y-unidas-podemos/

Aprovació inicial del Pressupost

A Barcelona s’ha aprovat inicialment el pressupost de l’Ajuntament amb els vots a favor de BComú i PSC i l’abstenció d’ERC. És un pressupost que se centra en els nostres eixos prioritaris: fer front a l’emergència climàtica, seguir lluitant contra les desigualtats, prioritzar l’accés a l’habitatge i millorar l’espai públic. Més informació a: https://www.barcelona.cat/infobarcelona/ca/el-pressupost-per-al-2020-supera-el-primer-tramit_879252.html