Ada Colau ens ha visitat al mes de març. Novetats del govern del districte de Sarrià i Sant Gervasi

Com cada més us enviem els esdeveniments més remarcables de l’actualitat del districte:

El passat dia 9 de març l’alcaldessa Ada Colau va visitar el barri de Sarrià, acompanyada del Conseller Max Cahner. En primer lloc, van dinar al restaurant Ca la Teresa, amb la Presidenta de l’Associació Veïnal de Sarrià, Eva Ceano, i el portaveu de la Xarxa de Mobilitat Escolar Guim Maragall. Seguidament , es va visitar la llibreria de la Plaça de Sarrià, que va patir un incendi fa poques setmanes, on vam parlar amb la Rosa Bassedas per a poder fer-li costat en aquests moments tan difícils.

Inauguració entorns Escola Lurdes

L’alcaldessa Ada Colau va visitar l’Escola Lurdes, al barri del Galvany.

 

Gràcies als pressupostos participatius l’Escola Lurdes disposa d’uns entorns millors, amb més verd, zones d’estada i jocs.

Les escoles són llocs plens de vida, amb moltes persones que hi passen cada dia. Accions com aquesta mostren com transformem la ciutat perquè sigui més saludable, jugable i humana.

Balanç de mandat al consell de barri de St. Gervasi – la Bonanova

Al darrer consell de St Gervasi – La Bonanova, la Consellera Cardona va fer el balanç del mandat lligant les polítiques municipals amb les accions fetes al barri. En destaquen la Superilla de St. Gervasi de Cassoles dins del Pla de Mobilitat de Districte 2018-2023, el Programa Protegim les Escoles que es va aplicar a les escoles Sil, Projecte, Canigó i Decroly.

També destaca la Vila Veïna de St. Gervasi de Cassoles fruit de la Mesura de govern per una democratització de les cures del mandat anterior, i el desplegament del primer pla de salut mental de Barcelona (i de tot l’estat) que al districte ha donat, entre d’altres fruits, el directori de recursos de salut mental per a joves del Sarrià Sant Gervasi.

Aquí podreu veure el vídeo del la presentació del balanç (els problemes de so es solucionen després d’uns minuts).

Consell de salut de Sarrià- St. Gervasi

Dels temes tractats destaca l’anunci de la presentació del Segon Pla de Salut Mental de Barcelona 2023-2030 presentat per la Regidora de Salut Gemma Tarafa el 23 de febrer passat i que fa especial èmfasis en promoure un bon ús de les pantalles entre la infància i el jovent.

Can 70: el primer habitatge cooperatiu sènior de Barcelona

El primer de Barcelona i el primer construït en sòl públic a Catalunya i a l’Estat espanyol.

Així d’innovador és Can 70, el projecte d’habitatge cooperatiu sènior que es començarà a construir d’aquí a un any al solar municipal situat a la via Augusta, 383-387.

Hi ha capacitat per a 39 persones però de moment el Col·lectiu Can 70 està format per una vintena, la majoria dones, amb edats que van dels 55 als 70 anys.

Faristol de memòria republicana a la Plaça de Sarrià

Divendres 17 de març es va dur a terme a la plaça de Sarrià la descoberta d’un faristol de memòria per recordar els fets de Sarrià de l’any 1874 amb motiu del 150è aniversari de la Primera República. L’acte va comptar amb la presència del Regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, així com amb el parlament de Joaquín Soler, activista republicà i membre de l’Assemblea de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona en Comú.

Descoberta del Pas Rosa Barba al Pantà de Vallvidrera

Diumenge 26 de març al pantà de Vallvidrera hem descobert la placa del Pas de Rosa Barba Casanovas, pionera en el paisatgisme de la nostra ciutat i referent del paisatgisme a nivell europeu.

Acompanyats de nombroses persones vinculades al món de l’arquitectura, l’acte va comptar amb la presència de la Tinenta d’Alcaldia i Regidora d’Urbanisme Janet Sanz, així com representants de la Universitat Politècnica de Catalunya i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Accions com aquesta fan justícia a l’hora que feminitzen el nomenclàtor de Barcelona.

Celebració del Bicibus de Sarrià-Sant Gervasi

Aquest més el Bicibús de Sarrià va celebrar els dos anys de vida. Un bona fita per a recordar que Sarrià-Sant Gervasi és el districte amb major concentració d’escoles d’Europa. Cal una infraestructura per bicis, bus i autocars, que garanteixi una mobilitat sostenible als seus centres. Amb el carril bici de Via Augusta no n’hi ha prou!

Les obres del carril bici a la Via Augusta avancen a bon ritme

Si no hi ha cap imprevist, el tram fins a Ganduxer entrarà en funcionament a l’abril.

Quant al tram entre Ganduxer i Dolors Monserdà, es va començar al febrer i està previst que estigui enllestit cap a finals de l’estiu.

Aquests dos trams permetran enllaçar Sarrià amb el carril bici de la Diagonal travessant tot el districte i connectant-lo amb la xarxa ciclable de l’Eixample i resta de la ciutat.

Hem pacificat el carrer St. Gervasi de Cassoles

A l’inici del procés participatiu de la Superilla Sant Gervasi de Cassoles, el veïnat ja va manifestar la necessitat de tallar la drecera que aquest carrer suposava pel trànsit forani cap a Plaça Bonanova i la Ronda de Dalt.

En les fases posteriors de deliberació i consulta, es va establir el canvi de sentit d’un tram d’aquest carrer com una de les mesures prioritàries a entomar per pacificar-lo.  Durant el mes de març s’ha dut a terme aquest canvi de sentit, tot i que a un tram diferent de l’inicialment proposat per tal d’evitar afectacions al trànsit a la Plaça Bonanova.

Per tal d’informar el veïnat, van tenir una sessió oberta on l’equip redactor i tècnics de l’àrea de mobilitat de l’ajuntament van respondre les inquietuds dels assistents.

 

Reunió amb Associació Veïnal del Peu del Tibidabo i la direcció del Parc d’Atraccions

Per tal de trobar solucions a les afectacions a la mobilitat derivades de l’afluència de vehicles privats al Parc d’Atraccions.

Reunió amb els veïns i veïnes dels barris de muntanya

La Regidora i Tinenta d’alcadia Janet Sanz, es va reunir amb les Associacions de Veïns dels barris de Vallvidrera, Tibidabo i Les Planes, de cara a compartir els projectes i escoltar les seves inquietuds de cara al proper mandat. Entre d’altres, es va adquirir el compromís d’avançar en la creació d’una oficina de muntanya amb competències pròpies, tal i com demanen els veïns. La reunió va tenir lloc a la Casa del Guarda del Pantà de Vallvidrera.

Visites d’obres nous semàfors per vianants al Balmes i a la re-urbanització del Passatge Marimon.

Els tres nous semàfors previstos a Balmes i que aviat entraran en funcionament es situen a l’alçada de Francolí, Putxet i Bertran.

La re urbanització del Passatge Marimón avança sense imprevistos.