Activitats del Grup Municipal – Desembre 2015

Ara mateix l’equip de govern ha de fer front a dues qüestions rellevants a Sarrià; d’una banda la possible instal·lació d’una benzinera al carrer Eduardo Conde, que genera força rebuig veïnal, i de l’altra, la recent ocupació de les casetes de l’Hort de la Vila (fa poc més d’un mes que és de titularitat municipal) per part d’un grup de joves del barri que reclamen des de fa temps un local per fer-hi les seves activitats.
Pel que fa al primer punt, es treballarà per facilitar el diàleg entre totes les parts afectades a fi d’intentar trobar una solució de consens. Sobre el segon punt, es pretén garantir en tot moment que l’edifici és segur i obrir el debat del futur de les casetes a tot el barri, ja que la voluntat de l’equip de govern és que aquest procés acabi en un resultat exemplar per al barri i la ciutat. Així doncs, treballarà per un procés negociat i participat col·lectivament que condueixi a alguna forma de gestió cívica comunitària.

Activitat del Grup Municipal
30-N: Reunió de treball per iniciar un pla comunitari a la muntanya
Reunió de treball dels consellers amb serveis socials del districte per iniciar la posada en marxa d’un pla comunitari per als nuclis de muntanya del districte.
31-N: Presentació de la cooperativa de consum Can Pujades a l’equip de govern
Trobada del conseller tècnic, Jaume Llansó, amb la cooperativa de consum Can Pujades per presentar els seus objectius i projectes de futur, com ara la Fira Agrícola de Collserola.
31-N: Presentació dels materials sobre els plans d’autoprotecció (PAU)per als veïns de Mas Guimbau-Can Castellví de les Planes, Mas Sauró i Can Rectoret
Els serveis tècnics del districte i el conseller tècnic, Jaume Llansó, van presentar la documentació didàctica dels PAU i el treball dut a terme fins al moment.
Desembre: Comissions de Seguiment dels Consells de Barri de les Tres Torres, de Galvany i del Putxet
Sessions de treball, conduïdes pel conseller del Llano, amb el veïnat per revisar els plans de futur i començar a elaborar els continguts per al Pla D’actuació del Districte (PAD).
2-D: Reunió amb l’Associació de Veïns de Sarrià
Reunió del conseller tècnic, Jaume Llansó, amb la Junta de l’Associació de Veïns per escoltar les peticions de l’entitat. Unes de les principals reivindicacions són la conversió en zona de vianants del tram superior del carrer major de Sarrià des de Reina Elisenda i la biblioteca per al barri de Sarrià.
3-D: Reunió amb l’Associació de Veïns i Comerciants del Turó Parc i reunió de valoració de les Festes Majors de Sarria
Reunió de treball amb l’AV del Turó, la gerent del districte i el conseller del Llano per tractar i donar solució a temes diversos, com ara l’estat del Turó Parc, la renovació de mobiliari urbà o l’estat de determinades voreres. I la Comissió de Festes de la Festa Major de Sarrià valora positivament amb el conseller del Llano com s’han desenvolupat les activitats de la Festa Major d’enguany, en què s’ha rebaixat satisfactòriament la presència policial.
3-D: Reconeixement del Districte a la tasca de l’Institut Serrat i Bonastre
Entrega de la placa del Districte a l’Institut Serrat i Bonastre per part del conseller tècnic, Jaume Llansó, en motiu de la celebració del 125è aniversari d’aquesta institució municipal. L’acte, amb presència d’antic professorat i alumnat, fou emotiu i amb molta il·lusió de continuar sent un projecte pedagògic renovador.
9-D: Visita dels alumnes de Escola Projecte a la seu del districte
Trobada dels alumnes de l’escola amb el conseller tècnic, Jaume Llansó, per tal de presentar-li els resultats d’un treball fet amb enquestes destinades a conèixer l’opinió ciutadana sobre un parc.
9-D: Consell Plenari de districte
Sessió marcada altre cop pel tema de la possible instal·lació d’una benzinera al carrer Eduardo Conde, punt en què el veïnat va poder manifestar arguments a favor i en contra. D’altra banda, l’equip de govern va presentar el pla d’equipaments que està elaborant, i es van tractar temes com ara l’oci nocturn de Galvany o la mobilitat del districte. Així mateix, es va fer una declaració institucional sobre la salut mental juvenil.
11/12D: Reunions ocupació casetes Hort de la Vila
Reunions de tot el grup municipal, inclòs el regidor, amb el grup de joves de Sarrià que van ocupar les casetes i Casa Orlandai i l’Associació de Veïns de Sarrià, per tractar el tema i arribar a solucions consensuades.
12-D: Mostra solidària del Farró
El conseller del Llano va assistir a la 4a Mostra Solidària del Farró, en què es fa recollida solidària de roba, joguines i aliments, i part dels guanys dels paradistes del carrer es destinen a entitats socials que ho necessiten.
14-D: Reunions amb l’Ajuntament de Sant Cugat i Túnels de Barcelona-Cadí
Reunió amb membres de l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Cugat i el conseller tècnic a fi d’establir llaços de col·laboració en diferents projectes que afecten San Cugat i Barcelona, per la part territorial compartida del barri de les Planes. El conseller tècnic també va conversar amb Túnels de Barcelona-Cadí per tal de resoldre diverses mancances històriques que afecten els nuclis de muntanya, i va demanar un tracte no discriminatori per als veïns en el peatge dels túnels i la seva insonorització. 
15-D: Consell de Salut del Districte
Primera sessió del Consell en què el conseller del Llano va manifestar la voluntat de fer més obert i enxarxat aquest òrgan. Durant la sessió es va parlar de la nova manera de funcionar i del procés del Pla d’Actuació del Districte, i es van presentar Pla d’equipaments sanitaris 2008-2015 i l’informe de salut BCN 2014.
16-D: homenatge a les persones centenàries del districte
L’equip de govern vol homenatjar periòdicament les persones centenàries del districte, i així el 16 de desembre va tenir lloc al casal de gent gran de Can Fàbregas el primer acte d’homenatge a aquestes persones, que van estar acompanyades dels seus familiars i van rebre un obsequi de l’Ajuntament. A l’acte hi van assistir el regidor del districte, Gerardo Pisarello, i els dos consellers.
http://ajuntament.barcelona.cat/sarria-santgervasi/ca/noticia/acte-dhomenatge-a-persones-centenzaries-del
16-D: Consell Escolar del districte
El conseller tècnic va presidir la primera sessió del Consell amb la voluntat d’abordar temàtiques que preocupin realment a la comunitat educativa. El Consell va tenirun format més horitzontal(fet molt ben valorat) i serà rotatori pels centres educatius. El conseller va donar dades com ara que les 80 escoles del districte suposen uns 35.000 alumnes, i per tant, amb les dades de mobilitat disponibles, el districte té una pressió d’uns 12.000 cotxes diaris, que transporten alumnat del mateix districte o d’altres districtes i municipis. Aquesta qüestió, amb incidència a la salut ambiental, es treballarà coordinadament amb el consell de salut.
16-D: Reunió amb el Consorci de Collserola

Primer contacte de l’equip de govern amb el Consorci del Parc de Collserola, en què es van repassar els temes més importants que ara mateix afecten el Parc Natural de la Serra de Collserola, sobretot els relacionats amb la hiperfreqüentació del Parc.
17-D: Reunió amb l’Associació de Veïns de Can Rectoret
Reunió del conseller tècnic amb l’AV de Can Rectoret per tractar temes com la cessió del local de reunions, la presentació dels PAU, les subvencions, i altres qüestions sorgides al Consell de Barri i en els últims dies.
17-D: Continuació de les gestions per millorar la cobertura de telefonia mòbil als nuclis de muntanya per part del conseller tècnic
18-D Reunió amb Bimsa (Infraestructures Municipals)
Reunió de treball amb personal de Bimsa, la gerent del districte i el conseller del Llano per tirar endavant diversos projectes urbanístics, com ara el del carrer Cardenal de Sentmenat, la millora de la plaça Calvó o la continuació de les obres de Vil·la Urània, entre d’altres.
21-D: Consell de dones
Nova sessió del Consell, presidida pel conseller del Llano, per treballar el reglament de la Medalla de la Dona i les mesures del Pla d’Actuació del Districte.
22-D: Concert Escola Municipal de Música de Can Ponsic
Tradicional concert de Nadal que se celebra cada any a la plaça de Consell de la Vila, en què van actuar els alumnes de l’Escola Municipal de Música Can Ponsic, interpretant cançons i músiques tradicionals d’arreu del món. El conseller del Llano va cedir la paraula a la mainada perquè expressessin què sentien quan fan música.