Activitat del grup municipal

Audiència Pública
El passat 27 d’octubre va tenir lloc la primera Audiència Pública del nou mandat al barri de Sant Gervasi-Galvany, al centre cívic Vil•la Florida. Va quedar clar que els temes de mobilitat són una prioritat al barri ja que molts veïns van plantejar múltiples preguntes i queixes en aquest sentit. Hi van haver-hi intervencions sobre qüestions administratives, com la benzinera de Sarrià, i d’altres sobre la necessitat de millorar les estratègies i els òrgans de participació del districte, per tal que la contribució ciutadana sigui eficaç i eficient.
Així mateix, van haver-hi altres interessants aportacions sobre temes com la llei de llei de memòria històrica que obliga a retirar símbols franquistes i el fet de que, encara avui, al districte quedin unes 400 plaques franquistes a les façanes dels pisos de protecció oficial, tema que s’estudiarà i es treballarà per retirar les plaques, si així ho empara la llei.

Procés participatiu per implantar la quarta fase de la nova xarxa de bus
Els passats dies 20 i 26 d’octubre es van dur a terme les dues sessions participatives sobre les noves línies de bus que passaran pel districte. Les sessions es van fer al centre cívic de Vil.la Florida i es van adreçar a les AMPA i les escoles, el dia 20, i a la gent gran i al veïnat en general, el dia 26. Es van recollir suggeriments de millora i es van resoldre dubtes, els quals també poden registrar-se via web o a través dels punts informatius, als matins a Can Castelló i a Vil•la Florida.
El procés participatiu té una durada de 3 mesos i inclou reunions de la comissió de seguiment de la nova xarxa de bus i del grup de treball de transport públic del Pacte per la mobilitat i una enquesta entre els usuaris de les línies que s’han de substituir per detectar les millores que cal fer en el servei quan es despleguin les línies noves. Més informació a: http://www.novaxarxabus.bcn.cat/ca/les-noves-linies-de-la-nova-xarxa-de-bus

Més facilitat d’aparcament pels veïns dels nuclis de muntanya
Amb la instal•lació d’un nou sistema de comandaments a distància per accedir als aparcaments, els veïns empadronats i residents als nuclis urbans del Rectoret, Mas Guimbau i Can Castellví, dins l’àmbit de les Planes, i de Mas Sauró, tindran accés a les setanta places d’aparcament al costat de les estacions de FGC. S’espera que aquesta mesura sigui més satisfactòria que els sistemes aplicats anteriorment per tal de que puguin accedir als aparcaments.

Entrevista al regidor Gerardo Pisarello a la revista El Jardí de Sant Gervasi
http://eljardidesantgervasi.cat/wp-content/uploads/2015/10/El-jardi_11_web.pdf

Presència del regidor i els consellers a la Mostra comerç al carrer i gastronòmica a Sarrià
El passat dissabte 24 d’octubre l’Associació de Comerciants de Sarrià va organitzar la Mostra de tardor i Barcelona en Comú va disposar d’una carpa a Reina Elisenda on es va informar als veïns, així com vam promoure les campanyes de benvinguda als refugiats i d’informació sobre el TTIP. Durant el dia vam comptar amb la presència del regidor i dels dos consellers de districte que van parlar amb el veïnat, van tastar la mostra gastronòmica i van poder gaudir dels comerços del barri.
Sin título-1Sin título-2

Nova edició de la cursa “Correm junts”
Aquest passat diumenge s’ha celebrat la cursa “Correm junts” amb la discapacitat intel•lectual, una cursa que recorre una milla de distància, oberta a tothom i organitzada per ASPASIM, entitat que porta més de 75 anys atenent a perSin título-3sones amb discapacitat psíquica greu. Els dos consellers de districte van participar en el lliurament de premis d’aquesta iniciativa tan valuosa que pretén que les persones amb discapacitat no siguin un grup especial sinó que corrin conjuntament amb la resta de corredors del seu mateix sexe i franja d’edat.

Lliurament de premis del festival Visualdecibels
El passat dijous 22 d’octubre a la Sala Be Cool es van lliurar els premis del Festival Visualdecibels, organitzat pel Districte de Sarrià-Sant Gervasi i el Casal de joves Casa Sagnier, premis que pretenen fomentar la creació audiovisual de sensibilització i civisme centrada en el sorolls, neteja, diversió i descans del veïnat a la nit, especialment de les zones properes a la xarxa de locals d’oci nocturn del Districte. La menció especial del jurat va ser lliurada per el conseller Joan Manel del Llano i rebrà un reconeixement especial per part del Districte en la seva difusió i promoció,. Podeu veure tots els vídeos elaborats per aquests joves artistes compromesos a http://visualdecibels.com/

Acte inaugural del curs acadèmic de l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears
El 20 d’octubre es va fer l’acte inaugural de l’Acadèmia, situada a Can Caralleu i va comptar amb la presència, entre d’altres, del conseller tècnic Jaume Llansó; de la Directora de Salut de L’Ajuntament de Barcelona, Pilar Solanes i de l’escriptor Camilo José Cela Conde, encarregat de la conferència inaugural Mente y cerebro. En busca de las redes neuronales. L’acte també va incloure una visita guiada a l’exposició de l’artista Maribel Villamediana, i el nomenament dels Membres de Mèrit de l’Acadèmia i del Membre Protector de la Fundació Acadèmia.

PROPERES ACTIVITATS: Consells de Barris
Tres Torres, dijous 5 de novembre a les 19 h, Biblioteca Clarà, Carrer del Dr. Carulla 22-24
Sant Gervasi-La Bonanova, dilluns 9 de novembre a les 19 h, Vil•la Florida, Carrer Muntaner, 544
Vallvidrera, Tibidabo, Les Planes, dimarts 10 de novembre a les 19 h, pendent ubicació
Sant Gervasi-Galvany, dijous 12 de novembre a les 19 h, Centre Cívic Casa Sagnier, Carrer de Brusi, 51-61
El Putxet i Farró, dilluns 16 de novembre a les 19 h, pendent ubicació
Sarrià, dimecres 18 de novembre a les 19 h, pendent ubicació