Novetats del Govern de Sarrià Sant Gervasi. Juny 22

Els consellers de districte, la Cristina Cardona i el Max Cahner, us enviem el butlletí amb les informacions més destacades del Govern de Sarrià – Sant Gervasi del darrer mes.

Comissions Consultives

Les comissions consultives es celebren cada dos mesos i som espais de participació ciutadana on el Govern del districte de Sarrià Sant Gervasi informa dels projectes i activitats que s’estan impulsant.

Avall teniu l’ordre del dia de la Comissió de Drets Socials, Cultura, Ecologia, Urbanisme i Mobilitat del 28 de juny a la que vam anunciar, entre d’altres, la presentació al plenari del 14 de juliol de la Mesura de Govern del Pla de Ciència del districte i el Pla de Corresponsabilitat dins del Pla Cuidem Barcelona.

Assistir a  la comissió consultiva, o veure el vídeo de la sessió, és una manera ràpida de posar-se al dia de l’activitat política de Sarrià Sant-Sarrià-Sant Gervasi.

A aquest altre post en trobareu més detalls

Acte de la Regidora d’Habitatge al Centre Cívic de Sarrià

El divendres 10 de juny la Regidoria d’Habitatge Lucía Martín, va parlar al Centre Cívic de Sarrià, de l’habitatge cooperatiu. Moltes les veïnes que s’interessen per un model de vida comunitari, juntament amb els projectes cooperatius Torrent Viu, Vida Cooperativa i Can 70, impulsats per les polítiques d’habitatge de Barcelona en Comú i previstos al barri de Sarrià.

Balanç Jornades Refugi 2022             

El programa de del programa de Justícia Global del districte de Sarrià-Sant Gervasi ha estat dissenyat amb el grup d’entitats com la Plataforma Sarrià – Sant Gervasi Refugi. Les activitats han tingut lloc al voltant del Dia Mundial de les persones refugiades aquest més de juny. S’han portat a terme tres accions al districte. Un torneig de futbol amb equips mixtes per joves del Districte i joves migrants, un visionat dels cartells i cançons per reflexionar al voltant del racisme creats per l’alumnat del IES Costa i Llobera, IES Montserrat i una xerrada a la Casa Orlandai sobre els reptes i testimonis de la protecció internacional i de la regularització.

Ampliació de la xarxa de Refugis Climàtics al Districte de Sarrià-Sant Gervasi

El Districte de Sarrià-Sant Gervasi posa en funcionament una xarxa de 18 espais de refugi climàtic, on els veïns poden protegir-se de la calor. Es tracta d’espais aptes per donar confort que estan oberts i accessibles del 15 juny fins al 15 setembre.

Mapa de refugis climàtics
Més informació sobre refugis climàtics

El 2022 protegim 5 escoles més a Sarrià-Sant Gervasi

Ja sumen 216 les escoles amb entorn pacificat a tota la ciutat per benefici dels seus 86.000 alumnes i de les seves famílies. Durant aquest 2022 es preveu que 5 escoles més de Sarrià Sant Gervasi s’afegiran a la llista d’escoles on familiars i alumnes poden gaudir d’un espai que permet la socialització i el joc a l’entrada o sortida de les classes: 1) Escola Orlandai; 2) Centre Educatiu Canigó; 3) Centre Educatiu Decroly; 4) The Benjamin Franklin International School; 5) Centre Educatiu OAK House.

El Projectes del Pressupostos Participatius ja estan al 35-40% d’execució

Al juny s’ha presentat als promotors el pla inicial redactat dels projectes participatius que van ser seleccionats a Sarrià i Sant Gervasi quan, a l’inici del mandat, és va engegar el procés participatiu que amb el títol Il·lustríssimes veïns i veïnes, DECIDIM BARCELONA! convidava als ciutadans a decidir en quins projectes invertir una part del pressupost.

  

A la plataforma Decidim podeu consultar tots els detalls de cada projecte i l’estat d’execució.

La Superilla Sant Gervasi a la recta final de la fase de participació

El dia 27 es va presentar davant del Grup Impulsor de la Superilla Sant Gervasi una proposta de projecte de reurbanització de Sant Gervasi de Cassoles i la Plaça Frederic Soler i entorns. Els comentaris i suggeriments dels present s’integraran en una nova proposta que es presentarà en sessió oberta el setembre.

Recordareu que primer es va consensuar el Pla d’Acció i a continuació la priorització d’ accions a executar.

La redacció d’aquesta proposta, com tot el projecte, ha recollit les opinions de tots els col.lectius implicats. Així es van visitar tots els comerços, es va difondre una enquesta via web, que va recollir prop de 160 respostes en un mes,  passejades ciutadanes i activitats infantils i es va col·locar un punt d’informació a les festes majors de Sant Gervasi.

Cloenda de la 2a Escola de la Gent Gran

La cloenda va tancar un cicle de xerrades i activitats lúdiques i artístiques, adreçades a millorar el benestar de la gent gran, ampliar xarxes i oferir informació d’utilitat.

Nascuda de la Diagnosi de Salut Comunitària realitzada el 2018 pel Districte de SSG,  l’ Agència de Salut Pública de Barcelona, i el Consorci Sanitari de Barcelona, aquesta 2a edició va ser tot un èxit.

Visita a la Fundació Aspasim

També vam visitar la Fundació Aspasim i vam assistir al seu espectacle integrador Botó Magic a l’Escola Bressol Can Canet amb el que van fer gaudir a grans i petits. Aprofitem per felicitar a Aspassim pel gran èxit aconseguit amb el verkami per gravar el disc amb les cançons.

 

Visita al CEE Pedralbes i Instància a la Generalitat

El Centre d’Educació Especial Pedralbes te una residència totalment equipada pendent de que la Generalitat concerti les seves 35 places per entrar en funcionament. Al Consell Plenari del 19 de maig es va acordar instar a la Generalitat perquè tramiti el concurs per concertar aquestes places i que la residència pugui entrar en funcionament.

Agenda

  • Consell Plenari districte Sarrià – Sant Gervasi: 14 de juliol