Sobre l’ocupació dels Joves de Cassoles

A Barcelona hi ha milers de pisos i locals injustificadament buits en mans de grans propietaris, fons voltors o bancs sense ús social, comunitari o d’habitatge des de fa anys. Es tracta, doncs, d’una pràctica antisocial del dret de la propietat.
Des de Sarrià-Sant Gervasi en Comú, denunciem aquesta situació i ens manifestem a favor dels moviments socials i veïnals que treballen per recuperar i autogestionar de manera oberta aquests espais per a usos comunitaris i socials, amb el propòsit de frenar l’especulació i revitalitzar els barris amb noves activitats. Creiem que aquest tipus d’iniciatives poden contribuir a la transformació social, necessària en els temps actuals.
Per tant:
1.      Donem la benvinguda a la iniciativa de l’Assemblea de Joves de Cassoles de voler donar vida a un espai buit des de fa més de vuit anys i propietat d’una gran immobiliària.

2.   Des de Sarrià-Sant Gervasi en Comú manifestem el nostre compromís en el nostre programa de districte a l’hora de trobar solucions estables per a les necessitats de locals del jovent de Sarrià-Sant Gervasi, i ens consta que així s’està fent des de l’ajuntament del districte, amb diàleg amb les diferents entitats de joves dels barris.
3.      I rebutgem la possibilitat del desallotjament del Banc Expropiat de Gràcia, punt de trobada d’entitats i de participació de veïns i veïnes del barri que desenvolupa projectes socials, culturals i formatius, i exemple de convivència i de clar retorn social a la comunitat des de fa més de quatre anys.