Novetats del govern de Sarrià Sant Gervasi Juliol 2022

Us presentem el recull dels principals esdeveniments amb que vam tancar el curs polític abans de les vacances,  al govern de Sarrià Sant Gervasi.

Actes institucionals

Consell Plenari

El passat 14 de juliol va tenir lloc el darrer plenari del primer semestre el qual des del Govern vam presentar una sèrie de mesures de govern relacionades amb la ciència, l’espai públic i l’emergència climàtica.

D’entre els temes que es van tractar, en destaquen els següents amb el vídeo de la sessió al moment corresponent.

Taula de Mobilitat Escolar de Sarrià Sant Gervasi

En resposta a la petició que va presentar al plenari la recentment constituïda Xarxa de Mobilitat Escolar de Sarrià (XMES), vam acordar crear aquesta taula per tal de proposar i dur a terme millores a la mobilitat escolar de Sarrià i els seus entorns.

Aquesta és una molt bona noticia per que abordar la mobilitat escolar és clau si volem complir amb els objectius del Pla de Mobilitat de Sarrià Sant Gervasi.

Bicibús Sarrià

La Xarxa de Bicibusos de Barcelona va prenent forma també a Sarrià i Sant Gervasi.

Presentació al plenari del Bicibús i de la XMES de Sarrià i Sant Gervasi

Un dels seus impulsors, en Yago Raventós amb qui hem pedalejat molt, va venir al plenari per explicar-nos aquesta proposta de mobilitat escolar sostenible i recolçar les peticions de la Xarxa de Mobilitat Escolar.

Tot el nostre agraïment i suport pel Bicibús i per la XMES.

Més semàfors a Balmes

També al plenari, la Consellera de mobilitat Cristina Cardona, va anunciar que, atenent a les peticions veïnals, la propera tardor s’instal·laran nous semàfors a Balmes: una parella a l’alçada del carrer Putxet i dos parelles amb Francolí.

Aquests a més dels que ja estan previstos dins del Projecte Participatiu Guanyem Espai pels Vianants a Balmes.

Pla de Ciència del Districte de Sarrià Sant Gervasi

A la mateixa sessió, la Consellera Cristina Cardona va presentar el Pla de Ciència del districte que porta al territori el Pla de Ciència de Ciutat, tots dos mereixen un post especial. Ara només us direm que amb aquest pla de ciutat que s’aterra a cadascun dels districtes, l’Ajuntament es proposa l’objectiu de situar Barcelona com a capital europea de producció de ciència, atreure talent i fomentar la ciència com a recurs imprescindible per solucionar els reptes importantíssims que afrontem.

Presentació de l’informe d’Emergència Climàtica

L’emergència climàtica ens planteja el repte de portar a terme una gran transformació de ciutat. El Conseller Max Cahner va presentar l’informe on es detallen les mesures que el Govern del districte està portant a terme per donar resposta al Pla Clima de l’Ajuntament de Barcelona. En la seva intervenció va destacar que cal canviar el model econòmic, l’energètic, la manera que tenim de  relacionar-nos, de moure’ns, de consumir, de fer ciutat i fer-ho de manera més sostenible i equitativa. Cal transitar vers un altre sistema que minimitzi els impactes ambientals i incrementi la nostra resiliència com a societat.

Jardins Oriol Martorell

Tal i com reivindica la l’Associació veïnal de Sarrià, amb les obres de la L9, ha arribat el moment d els jardins d’Oriol Martorell. Des del districte, posem fil a l’agulla per tirar endavant un concurs d’idees per a concebre el futur espai verd que permetrà connectar els barris de Sarrià i Les Tres Torres.

Ens hem reunit amb la Plataforma Balmes Ja!…

… per escoltar les seves reivindicacions i recórrer plegats el carrer Sant Gervasi de Cassoles al temps que n’estudiàvem l’avantprojecte de re urbanització dins de la Superilla Sant Gervasi i imaginàvem la seva transformació radical que cada cop està més a prop.

Com sabeu el projecte Superilla de Sant Gervasi compren l‘àrea delimitada per Balmes, Psg. Bonanova, Mitre, Ganduixer i consisteix en diverses accions de caire funcional i estructural que es van prioritzar en un procés participatiu del qual va resultar entre d’altres la reurbanització del carrer Sant Gervasi de Cassoles.

Al setembre està prevista una sessió oberta al veïnat on s’explicarà en detall aquesta remodelació, us animem a assistir-hi.

Reconeixement a la Biblioteca de Collserola: és una de les cinc millors biblioteques verdes del món

La biblioteca Josep Miracle és una meravella, de les moltes que tenim a la xarxa de biblioteques a la nostre ciutat. El passat mes de gener, es va convertir en la primera biblioteca de la xarxa pública a acollir un banc de llavors que permet conservar i a l’hora socialitzar el patrimoni local.

Per això i per molt més el juliol va quedar finalista a la setena edició del Premi de Millor Biblioteca Verda. Us animem a visitar-la.

Agenda

  • Esteu atents perquè la setmana del 19 al 25 de setembre està prevista la presentació oberta a tothom del projecte final de la re urbanització al carrer Sant Gervasi de Cassoles. Hi esteu tots convidats.
  • El 12 de setembre comença la nova contracta de neteja al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Us mantindrem informats del calendari d’implementació, així com de les millores que aportarà.
  • El dia 20 de setembre està prevista una Audiència Pública al Districte de Sarrià-Sant Gervasi. Esteu convidades i convidats a participar-hi.
  • El dimarts 27 de setembre estan programades les Comissions Consultives a la seu del Districte.