Barcelona En Comú Sarria Sant-Gervasi

Activitat de BComú SSG
Sopar de final de curs
Com cada any, el passat 6 de juliol es va celebrar a la plaça Pere Figuera el sopar “de traje” de final de curs de l’organització de Barcelona en Comú a Sarrià-Sant Gervasi. Més de 60 persones van assistir al sopar entre afiliats a BComú, amics i amigues. Va assistir-hi també el regidor del districte, que va agrair la feina de l’equip municipal del districte i de l’assemblea de BComú. Reprendrem la nostra activitat a principis de setembre i desitgem que passeu bon estiu!
Xerradada “Frenar l’extrema dreta”
Dins del conjunt de xerrades que, amb el títol de “Del Barri a Europa”, han afrontat diferents problemàtiques europees des del punt de vista municipalista, el passat 13 de juliol i també a la plaça Pere Figuera, va tenir lloc la darrera d’aquestes xerrades, en què van assistir al voltant de 70 persones. Amb el títol “Frenar l’extrema dreta”, es va parlar del perill del feixisme i en general dels autoritarismes emergents a Europa (com el darrer cas d’Itàlia); de com aquest avanç de l’extrema dreta s’expressa avui de diferents formes, com ara la islamofòbia, i també de la vergonyant posició de la Unió Europea en el tema de les persones refugiades.
Els ponents de la xerrada van ser Giuseppe Grezzi (regidor de Compromís a València), Laura Pérez (regidora de BComú a l’Ajuntament de Barcelona), Miguel Urban (eurodiputat de Podemos) i Iolanda Maurici (membre d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme).
Darreres novetats al districte

El passat 18 de juliol es va celebrar el Consell Plenari del Districte, i trobareu el resum de l’informe del regidor aquí. I el 20 de juliol es va dur a terme una sessió extraordinària del Plenari de l’Ajuntament, en què es va debatre políticament sobre la gestió econòmica de l’Ajuntament; aquí podeu veure’n el vídeo.

En el Plenari del Districte es va presentar definitivament el pla de mobilitat del districte, que en breu es podrà en línia i és un dels principals compromisos del nostre programa. Aquest document és fruit de l’intens treball de l’equip polític i tècnic del Districte, i és la guia que ha d’orientar els passo de futur per millorar la mobilitat a Sarrià – Sant Gervasi.

El regidor Asens també va destacar que la modificació del Pla General Metropolità per preservar la integritat del Parc Castell de l’Orenetaun altre dels nostres compromisos de programa més destacats, ja està aprovada inicialment, i per tant, aquesta actuació avança per bon camí a falta de la tramitació definitiva, gràcies a la tenacitat i esforços de la Plataforma Defensem l’Oreneta!

El regidor va presentar així mateix el projecte Generaccions, de potenciació de la convivència intergeneracional (la gent gran aporta la seva saviesa i experiència per enriquir l’educació dels més joves, i l’alumnat es compromet amb el benestar de les persones grans assumint les seves responsabilitats socials) i que s’iniciarà al nostre districte el proper mes de gener.

Finalment, el Consell Plenari va aprovar elevar a la Ponència del Nomenclàtor el canvi de nom de l’avinguda Príncep d’Astúries pel d’avinguda de la Riera de Cassoles, i aprofitem per felicitar de nou la Plataforma Riera de Cassoles. El Consell també va fer una declaració institucional, promoguda per BComú, per declarar el tram central inexcutat de la línia 9 de metro, infraestructura bàsica per a la mobilitat del districte i de la ciutat.

Activitat del conseller/era de BComú al districte

2/3-J: Comissions consultives prèvies al Plenari del Districte
El conseller del Llano i la consellera Kuffer van presidir aquestes sessions prèvies al Plenari del Districte, les presentacions de les quals podeu trobar aquí (Comissió Consultiva de Drets Socials, Cultura, Esports, Educació, Innovació i Promoció Econòmica) i aquí (Comissió Consultiva d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Seguretat).

3-J: Visita al Punt de Defensa de Drets Laborals de Ciutat Vella
La consellera Kuffer, el conseller del Llano i l’adjunta al regidor van visitar aquest equipament per conèixer-ne el funcionament i valorar la possibilitat d’establir col·laboracions al districte pel que fa a l’àmbit de les persones treballadores de la llar i les cures.

4-J: Assemblea general del Consorci de Collserola
El conseller del Llano va assistir a aquesta sessió en què es va iniciar el procés de modificació dels estatuts del Consorci del Parc Natural de Collserola.

5-J: Reunió de treball sobre el projecte de recollida selectiva Porta a Porta de Sarrià
L’adjunta al regidor, el conseller del Llano junt amb personal tècnic del Districte es van reunir per plantejar millores al projecte.

6-J: Reunió amb el Servei d’Intervenció en la Pèrdua d’Habitatge i Ocupació
L’adjunta al regidor i el conseller del Llano es van reunir amb la persona responsable d’aquests servei per conèixer-ne la dinàmica de treball.

6-J: Reunió amb la Plataforma Defensem l’Oreneta
El conseller del Llano i l’assessor de la regidora d’Ecologia i Urbanisme van reunir-se amb membres de la Plataforma per informar-los del canvi de planejament urbanístic que s’està tramitant preservar la integritat del Parc Castell de l’Oreneta.

9-J: Reunió amb el grup de treball Generaccions
La consellera Kuffer és reuneix amb el grup de treball Generaccions per definir dates per posar en marxa el projecte entre Nadal i gener 2019.

10-J: Reunió sobre la nova línia de bus V9
L’adjunta al regidor, el conseller del Llano, l’assessor de la regidora de Mobilitat i personal tècnic de de l’àrea de mobilitat es van reunir amb membres de l’AV de les Tres Torres per valorar el procés d’implantació d’aquesta nova línia.

11-J Visita a l’escola Verge del Roser de Les Planes
La consellera Kuffer es va reunir amb la directora i els caps d’estudi per analitzar la situació del jovent immigrant que arriba a les seves aules i estudiar possibles mesures de suport.

11-J Reunió de consellers i conselleres  d’Educació
La consellera Kuffer es va reunir amb els altres consellers i conselleres d’Educació dels diferents districtes de la ciutat per compartir idees i estratègies d’actuació.

11-J Reunió de consellers i conselleres  d’Infància i Joventut
La consellera Kuffer es va reunir amb els altres consellers i conselleres d’Infància i Joventut dels diferents districtes de la ciutat per compartir idees i estratègies d’actuació.

12-J: Reunió de debat sobre l’oci nocturn en diferents districtes
El conseller del Llano i la consellera Kuffer, junt amb altres conselles/eres de BComú responsables d’aquesta qüestió, es van reunir amb l’assessora del comissionat de Prevenció i Seguretat per compartir estratègies d’actuació per avançar cap a una activitat de l’oci nocturn respectuosa amb l’entorn veïnal.

18-J: Plenari de Districte

19-J: Reunió amb el Districte de les Corts per compartir les dades del Punt d’Assessorament Energètic (PAE)
El conseller del Llano i el gerent del Districte es van reunir amb el conseller tècnic de les Corts i el personal tècnic del PAE per conèixer-ne l’activitat i les dades d’atenció pel que fa a les persones usuràries.

19-J: Reunió sobre l’excés de trànsit del carrer Ballester
L’adjunta al regidor, el conseller del Llano, el gerent i personal tècnic del Districte van reunir-se amb veïnes i veïns del carrer Ballester per debatre sobre l’excés de trànsit que pateix actualment aquest carrer i trobar possibles solucions.

20-J: Reunió sobre l’Eix Muntanya
L’adjunta al regidor, el conseller del Llano, el gerent i personal tècnic del Districte es van reunir amb el comissionat d’Economia Social i Solidària i el secretariat del projecte Eix Muntanya per conèixer les línies de treball iniciades i determinar les més factibles a curt termini.

23-J: Reunió sobre les zones d’ús compartit previstes en la nova ordenança de tinença d’animals de companyia
El conseller del Llano es va reunir amb les associacions de veïns del districte i les entitats promotores de la tinença de gossos per informar-los de la proposta de zones d’ús compartit per al districte.

25-J: Reunió amb el Nostre Club
El conseller del Llano i l’adjunta al regidor es van reunir amb membres d’aquesta entitat per conèixer-ne l’activitat i necessitats.