Barcelona en Comú Sarrià Sant-Gervasi

Activitat de BComú SSG

El proper divendres 13 de juliol, en el marc de les xerrades-debat “Del barri a Europa” que s’estan fent a diversos districtes de Barcelona, farem una sessió sobre antifeixisme anomenada “Frenar l’extrema dreta”.
Comptarem amb Giuseppe Grezzi (regidor de Compromís València), Laura Pérez (regidora de BComú) i Miguel Urban (diputat europeu de Podemos), i serà a les 19 h a la plaça de Pere Figuera i Serra, a Sarrià. Us animem a fer-ne difusió i us hi esperem!

Properes convocatòries
– Plenari del Districte: dimecres, 18 de juliol, 19 h, seu del Districte (pl. Consell de la Vila, 7)

Darreres novetats al districte

Us informem que a poc a poc va prenent forma la xarxa definitiva de la nova xarxa bus de línies verticals, horitzontals i diagonals, i des del 25 de juny circula pel districte la línia V9, dissenyada per donar cobertura en transport públic a tota una zona de la part alta del districte que fins ara no en disposava. En trobareu més informació aquí.

Aquest mes de juny s’han produït dues novetats al barri de Galvany. D’una banda, el passat 28 de juny el regidor Asens va inaugurar el jardí de Can Ferrer, de manera que el barri ja gaudeix d’un nou espai verd. I de l’altra, s’ha obert al públic el casal de gent gran de Sant Ildefons (al carrer de Marià Cubí), tot i que fins després de l’estiu no estarà a ple rendiment; es tracta d’un equipament cedit a l’Ajuntament que a inicis d’aquest mandat corria el perill de deixar de donar el bon servei que oferia. Amb la intervenció que s’hi ha fet,  se n’han millorat les instal·lacions, i l’horari i els serveis seran més amplis.

Al barri de la Bonanova s’ha iniciat el grup impulsor de debat sobre la implantació d’una superilla, per començar a discutir la pacificació de l’àmbit al voltant del carrer de Sant Gervasi de Cassoles. La intenció és arribar a un document de consens amb el veïnat d’actuacions a desenvolupar a finals de mandat.

Pel que fa a l’impuls d’iniciatives ciutadanes, la plataforma Riera de Cassoles ha aconseguit les signatures suficients al nostre districte i al de Gràcia per incorporar un punt de l’ordre del dia als propers consells plenaris respectius referent a la proposta de canvi de nom de l’av. Príncep d’Astúries pel d’av. de la Riera de Cassoles. Aquesta iniciativa és fruit del nou reglament de participació ciutadana aprovat a finals de l’any passat .

Finalment, us informem que s’han retirat totes les plaques franquistes inventariades que hi havia a les façanes dels edificis del districte. L’actuació ha suposat la retirada de més de dues-centes plaques. En aquest context, també destaquem l’emotiu acte(organitzat pel col·lectiu Testimoni en col·laboració amb el Districte) que es va celebrar el passat 8 de juny a la pl. del Consell de la Vila en record dels bombardejos que va patir la ciutat de Barcelona per part de les tropes feixistes italianes el 1938.

Activitat del conseller/era de BComú al districte

4-J: Reunió amb les direccions de les escoles de la part altra de la Bonanova
El conseller del Llano, l’adjunta al regidor, el gerent del Districte i tècnics del Districte i de l’àrea de mobilitat es van reunir amb els direccions d’aquestes escoles per explicar-los la nova ordenació proposada de la mobilitat escolar arran de la implantació de la línia V9 de la nova xarxa bus.

4-J: Comissió de seguiment del Consell de Barri de les 3 Torres
La consellera Kuffer i l’adjunta al regidor van presidir aquesta sessió prèvia al Consell de Barri per fixar-ne l’ordre del dia.

5-J: Consell de residus del projecte Porta a Porta
L’adjunta al regidor, tècnics del Districte i d’Ecologia Urbana i membres de diferents entitats de Sarrià, es van trobar de nou per analitzar i debatre l’evolució de la implantació del projecte de recollida selectiva Porta a Porta.

5-J: Reunió de seguiment de les obres del Turó Park
El conseller del Llano, el gerent del Districte i el cap d’obres es van reunir amb veïns de la zona per valorar l’estat de les obres en aquest espai verd.

6-J: Consell de Barri de la Bonanova
El conseller del Llano i l’adjunta al regidor van presidir una nova sessió d’aquest consell en què es va parlar del proper procés de debat veïnal sobre la superilla al barri, del pla de mobilitat, de la remodelació de la pl. Ferran Casablanca i del projecte d’un nou punt verd al jardí de les Tres Torres.

7-J: Reunió de preparació del procés de debat de la superilla en l’àmbit del carrer de Sant Gervasi de Cassoles, amb personal tècnic del Districte i de diferents àrees de l’Ajuntament, el conseller del Llano i l’adjunta al regidor.

7-J: Reunió amb el president de l’Associació de Comerciants de Vallvidrera
El conseller del Llano, el gerent del Districte i l’intendent de la Guàrdia Urbana es van trobar amb el president d’aquesta associació per plantejar millores pel que fa l’aparcament al voltant de la pl. de Vallvidrera.

8-J: Visita al centre Alba
El conseller del Llano va visitar aquest centre educatiu d’atenció a la patologia mental en l’àmbit psiquiàtric en els nens i nenes i adolescents per fer repàs de la seva activitat i els seus projectes.

9/10-J: Assistència a actes de les festes majors del Putxet i de Sant Gervasi
En el context de la festa major del Putxet el conseller del Llano va assistir a les havaneres, a la botifarrada i al concert de guitarra clàssica; i en el context de la festa major de Sant Gervasi, al pregó d’inici de festa i a la diada castellera.

12-J: Consell de Barri de Galvany
El conseller del Llano, l’adjunta al regidor i la consellera Kuffer van presidir una nova sessió d’aquest consell en què es va parlar del pla de mobilitat, de la inauguració del jardí de Can Ferrer del dia 28 de juny, del projecte d’un nou punt verd al jardí de les Tres Torres i de la propera posada en servei del nou casal de gent gran de Sant Ildefons, al carrer Marià Cubí.

13-J: Reunió sobre la millora dels autobusos de barri en l’àmbit de les Planes
El conseller del Llano i tècnics del Districte i de TMB es van reunir amb diversos veïns i veïnes de la zona per discutir possibles millores en aquestes línies d’autobús.

14-J: Entrega de signatures a l’Ajuntament de la iniciativa ciutadana per promoure el canvi de nom de l’av. Príncep d’Astúries
El conseller del Llano va assistir a l’entrega de signatures a l’Ajuntament de la iniciativa ciutadana per promoure el canvi de nom de l’av. Príncep d’Astúries, impulsada per la plataforma Riera de Cassoles.

14-J: Consell de Barri de les Tres Torres
El conseller del Llano i l’adjunta al regidor van presidir una nova sessió d’aquest consell en què es va discutir gairebé monogràficament sobre la implantació de la línia V9 de la nova xarxa bus.

15-J: Taula territorial
Nova sessió de coordinació entre els districtes, amb l’assistència del conseller del Llano i en què es va discutir sobre temes de convivència i seguretat ciutadana.

15-J: Sopar de festa major de Sant Gervasi, amb l’assistència del regidor Jaume Asens, acompanyat de la seva adjunta i del conseller del Llano.

16-J: Hackató Dades x Dones
El conseller del Llano va participar com a jurat d’aquesta iniciativa que té per objectiu cocrear una aplicació per a mòbils amb dades obertes per dinamitzar i promoure l’activitat econòmica de serveis a les famílies i domèstics a la ciutat de Barcelona.

18-J: Visita a l’alberg In-Out
El conseller del Llano, junt amb tècnics del Districte, van visitar aquest alberg que treballa amb persones amb discapacitat per fer repàs de la seva activitat.

18-J: Reunió amb l’Associació Mont d’Orsà de Veïns de Vallvidrera
El conseller del Llano, junt amb tècnics del Districte, van reunir-se amb membres d’aquesta associació per repassar els principals temes d’interès del barri.

19-J: Reunió amb l’inspectora d’Ensenyament
La consellera Kuffer es va reunir amb l’inspectora per parlar de com reactivar el Consell Escolar del districte amb el projecte Generaccions i donant més visibilitat a les escoles especials enfortint la comunicació des del Districte.

19-J: Festa final de curs de  l’escola Verge del Roser a Les Planes
La consellera Kufferva assistir a la festa de l’escola juntament amb personal de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona i del Zoo.

20-J: Visita al Jardí de Can Ferrer
La consellera Kuffer i el conseller del Llano, junt amb personal tècnic de l’Ajuntament, van fer una visita al jardí per valorar-ne diferents elements abans de la seva obertura

21-J: XIV edició de la Festa de l’Esport
El conseller del Llano va fer el parlament d’obertura d’aquest acte d’homenatge i reconeixement a les persones amb discapacitats psíquiques que practiquen esport.

21-J: Reunió sobre la mobilitat escolar al districte
La consellera Kuffer es va reunir amb el gerent del Districte i personal tècnic del Districte i de l’àrea de mobilitat per parlar de problemes de contaminació al voltant de les escoles i valorar possibles solucions.

22-J: Roda de premsa sobre el concurs per dissenyar la camisa dels Castellers de Sarrià, en què assistir la consellera Kuffer.

22-J: Reunió amb Teatre Sarrià i grup de dansa Valium
La consellera Kuffer es va reunir amb membres de les dues entitats per pensar tallers en els quals pugui participar l’alumnat de l’escola Verge del Roser.

26-J: Comissió de seguiment del Consell de Salut
Presidida pel conseller del Llano, reunió encaminada a dissenyar una sessió de treball oberta a la ciutadania per discutir la problemàtica de les persones que cuiden persones dependents.

26-J: Primera reunió del grup impulsor de la superilla al barri de Sant Gervasi – La Bonanova
L’adjunta al regidor, acompanyada del personal tècnic del Districte i de l’Ajuntament, va presidir aquesta reunió de treball amb el veïnat i el teixit social i comercial per iniciar el debat d’implantació d’una superilla en aquest barri.

27-J: Reunió sobre el Pla Especial de Protecció de la Natura de Collserola
El conseller del Llano i els altres amb els consellers/eres de medi ambient de l’àmbit de Collserola es van reunir amb el comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, per discutir els principals aspectes d’aquesta nova normativa en procés de redacció.

27-J: Audiència Pública
Tot l’equip de govern va assistir a aquesta nova sessió de debat amb el veïnat del districte.

28-J: Reunió sobre el projecte Kango
La consellera Kuffer es va reunir amb la Fundació Catalana del Síndrome de Down, Abertis i la tècnica d’educació del Districte per seguir la implementació del projecte a les escoles del districte.

28-J: Inauguració del jardí de Can Ferrer, amb l’assistència de tot l’equip de govern i parlament institucional del regidor Asens.

29-J: Taula territorial
Nova sessió de coordinació entre els districtes, amb l’assistència de l’adjunta al regidor i el conseller del Llano i en què es va discutir sobre la xarxa de carrils bici i les noves mesures previstes per al dret a l’habitatge.