Activitat del grup municipal

Reunió amb les Associacions de Veïns dels Barris de Muntanya
El passat 1 d’octubre el regidor de districte, Gerardo Pisarello, va reunir-se amb les associacions de veïns dels barris de muntanya amb l’objectiu de conèixer de primera mà les qüestions que més els preocupen i fer la presentació del seu equip. En concret, la reunió es va fer amb les associacions de veïns de Mas Guimbau, Mas Sauró, Peu del Funicular, Can Rectoret , Font del Mont, Vallvidrera, Vallvidrera Plaça del Pi, Associació de veïns i veïnes de les Planes amb afectacions urbanístiques, Sanatori (Rectoret), Cim del Tibidabo i la Plataforma Cívica en Defensa de Collserola. En la reunió, els veïns van demanar la necessitat de nomenar un comissionat per a la muntanya, la potenciació de l’oficina de Collserola i la modificació del sistema de subvencions. La mobilitat va ser un dels temes recurrents (bus del barri, accessos i la demanda, encapçalada pels joves de Vallvidrera, sobre la necessitat d’un bus nocturn), així com la reforma de la plaça de Vallvidrera, l’arranjament i reasfaltat d’alguns carrers, la millora de les telecomunicacions i el soterrament de línies. També van destacar les reivindicacions sobre el pla parcial de Les Planes i les afectacions i requalificacions d’algunes altres zones, així com la preocupació per la redacció del PepNat, pla molt important per al futur del parc natural. Més informació aquí.

Sessió informativa al veïnat de l’estat de l’arbrat del Turó Park
El 30 de setembre es va fer una sessió informativa al veïnat sobre l’estat de l’arbrat del Turó Park, a càrrec de la gerent del districte, Amàlia Ganga, el conseller Joan Manel del Llano i els tècnics de Parcs i Jardins. A causa de la recent caiguda d’alguns arbres i el perill que això suposa, es va acordar retirar tots els arbres malmesos i la revisió de l’arbrat.
Articles apareguts a premsa sobre el tema: 1 i 2

Festa Major de Sarrià: visita de l’Ada Colau i Gerardo Pisarello
Per primer cop el pregó inaugural de la Festa Major de Sarrià va tenir lloc a peu de carrer a proposta de la Comissió de Festes, per tal d’escenificar l’acostament de les festes als ciutadans i trencar amb la rigidesa protocol·lària d’anys anteriors. Enguany, el pregó el van fer de forma compartida els joves artistes sarrianencs Marc Carrizo, Marc Sastre, Blai Juanet i Oriol Pla, que van arrencar els somriures de tothom amb el seu artístic parlament.

20151007prego1En les presentacions inicials i després de la posada en escena dels equips de la Batalla per Sarrià dels Rosers i els Vicenç, en Gerardo Pisarello va parlar de com havíem de sentir-nos orgullosos de pertànyer a una vila amb identitat pròpia, amb molta història i personalitat. Esmentà també que estava feliç de conèixer aquest Sarrià més popular i invisible i mostrà el desig de poder descobrir els racons amagats del barri.

En el seu torn l’alcaldessa20151007prego, Ada Colau, va destacar les aportacions del barri vers Barcelona així com la peculiar relació entre ambdues, atès que Sarrià fou l’última vila a annexionar-se a Barcelona el 1920. Colau se centrà també en la importància de la gent gran com a garants de la memòria del barri, i dels joves, que es veuen forçats a abandonar-lo per l’elevat preu dels habitatges. Va fer especial esment a les dones de Sarrià i va destacar que Sarrià va donar a la ciutat la primera escola de dones de l’Estat gràcies a la tenacitat de Dorotea de Chopitea, i que el barri va ser bressol d’una de les primeres novel·listes catalanes, Dolors Monserdà, i d’altres com Carme Karr o Josefina Piquet.20151004alcaldemanacor

Seguint amb la Festa Major, el passat diumenge 4 d’octubre i en el marc de la trobada gegantera, es va comptar amb la presència de l’alcalde de Manacor, Miquel Oliver, que acompanyava la colla gegantera de la seva vila i amb el qual el regidor Pisarello va compartir uns presents institucionals. http://festasarria.cat
http://www.twitter.com/FestaSarria.
A les fotos de dalt, acte del pregó; a la dreta, diada gegantera amb l’alcalde de Manacor.